pondelok 14. januára 2013

Pancakes - Old Fashioned

...mňam, kto by nelúbil panvicové koláče, palacinky, lievance, crepes a všetky ostatné formy tejto dobrôtky. Ja som sa rozhodla, že začnem pondelkové ráno veľmi príjemne a urobím doma poctivé klasické old school americké palacinky. Tento recept mám od známej z NYC a už som ho párkrát robila a vždy vyšiel super :) Práve to u nás doma krásne sladko vonia a ja počas písania tohto príspevku papám jeden poliaty roztopeným maslo a nastrúhaným jabĺčkom z totálne bio záhradky môjho ocina. Tento receptík venujem synčekovi mojej kamošky Ninky - Dyllankovi, ktorý penkejks strááááášne lúbi, a na ktorého som si dnes ráno počas varenia myslela  :) 


Treba mať:

1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
3 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžičku soli (ak chcete, vynechajte)
1 lyžicu kryštálového cukru
1 1/4 hrnčeka mlieka
1 vajíčko
3 lyžice roztopeného masla
+ ovocie, sirup, cukor atď.....

Všetko dáme do misky a keďže robíme old school, tak si pekne vezmeme metličku a ručne všetko spolu poriadne rozmiešame na jemné, hladké a hustejšie cesto. Zoberieme panvicu, podľa potreby vymastíme a pečieme. Na jeden pancake treba cca jednu naberačku cesta. Nech nie sú ani malé ako lievance a ani veľké ako palacinky. Osmahneme do zlatista a pocukrujeme (ak ich budete koštovať samotné, tak sa vám bude zdať, že sú také naslankavé - také to má byť). Môžeme polievať javorovým sirupom, ale u nás ho nikto bohužiaľ nelúbi a tak si ich dávame s roztopeným masielkom a ovocím, alebo len cukrom a prípadne škoricou. Je to cca 8 kusov.


Pekný pondelok  a sladký štart do zasneženého týždňa prajem všetkým! :)

4 komentáre:

  1. Tak už sú v mojich obľúbených receptoch :o). Sú skvelé,aj keď prvotný kus bol taký zvláštny, tá slanšia chuť ale potom to už bez toho ani nešlo. Ja som si ich dala s medom a orechami a deti s lekvárom. Ďakujem za receptík paa pekný dník.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Lucka, som rada, ze chutili :) hej hej su slankave, preto som na to radsej upozornila :) Ale ked sa to skombinuje, hlavne s medom, ako si urobila ty, tak verim, ze chut bola super :) tesim sa, ze si ich skusala :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Najlepšie boli :) my sme nahradili original javorovy sirup bazovym ale bolo to ono :) a pochval brata že ťa tak perfektne propaguje :) Nin :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem dakujem, som rada, ze chutili....mmm dobry napad s tym bazovym, to som este veru neskusala :)

      Odstrániť