alias mrkvový koláčik, ktorému vymyslela originálny názov Meggie :) Máme obdobie koreňovej zeleniny, ktorú väčšinou pridávame do slaných jedál. Ale namiesto sviečkovej z koreňovej zeleniny si štart do nového týždňa spríjemníme premenením sezónnej mrkvičky na sladký koláčik. Táto zdravá maškrtka vám dodá vitamíny a energiu na celý týždeň :)
Mrkvový koláč s citrónovou polevou
Treba mať:
300g najemno postúhanej dobrej mrkvy
300g polohrubej alebo bezlepkovej múky
350g práškového alebo stevia cukru
4 lyžice citrónovej šťavy
3 lyžičky kypriaceho prášku
2 lyžice horúcej vody
1 dcl oleja
3 vajcia
Mrkvu, múku, 150g cukru, 2 lyžice šťavy, kypriaci prášok, olej a žĺtka vymixujeme na jemnú zmes. Pridáme vyšľahaný sneh, zľahka premiešame a pečieme vo vymastenej, vysypanej forme 20-25 minút na 175. Po upečení necháme vychladnúť a natrieme citrónovou polevou (200g cukru, 2 lyžice šťavy, 2 lyžice vody - všetko zamiešať do hladka). Koláčik nakrájame a pijeme s teplým čajíkom :) Aké jednoduché a aké dobré.
Mimochodom, chuť koláča záleží od mrkvy, dajte si pozor na starú a horkú, v tom prípade to dobrôtka nebude :)
Tento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťVyborne. Pouzila som bezlepkovu muku promix uni a nieco neeenomaneeee. Som ohurena. Moja poleva vyzera skor ako vyron ale aj tak je to fantasticke. Som velmi prekvapena ako tento recept prijal bezlepkovu muku.
OdpovedaťOdstrániť