...tento víkend som flákala varenie. Strávila som ho vo Viedni a Bratislave, a skúsila nové miesta :) Toto viedenské bolo naj. Vonku nás pekne vyštípalo, ale krásne slniečko urobilo Viedeň zase tým najkrajším mestom. Je sranda, že od Bratislavy je vzdialená len pár minút, ale ten rozdiel v životnej úrovni je neskutočne vysoký. No a reštauračné služby nemusím ani komentovať. Milí, usmiati čašníci, výborné jedlo, skvelá káva. Sacherku alebo iný koláčik sme tentokrát vymenili za šnicle :) Reštaurácia Oberlaa je úžasná. Osobne som v nej jedla prvýkrát, ale mamina ju mala už vopred odskúšanú. Má dve poschodia, a okrem hlavných jedál ponúka aj koláčiky a zákusky, čiže reštika a cukráreň v jednom.
Klasicky sme si objednali Wienerschnitzel s varenými petržlenovými zemiakmi. Ako inak šnicla bola skvelá. Jemné, chudé, tenučké telacie mäsko, smažené na roztopenom masle. Čo sa mi však páčilo, bol citrón. Elegantne ho zabalili do jemnej sieťky a tým pádom sme nemali problém s jadierkami. A konečne to bol poriadny citrón a nie priesvitný pásik, ktorý sa nedá odšťaviť a akurát sa ním človek oprská. Porcia bola nezjediteľná, jedna porcia sú tri šnicle veľké ako dlane. Myslím si, že dvaja by sa z nej pokojne najedeli :) Obed bol super, kvalita vysoká, rovnako ako aj ceny. Ale tak to chodí v centre Viedne. Aspoň sme si boli istí, že nebudeme sklamaní :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára