sobota 22. júna 2013

Ochutnávka v Kofeine

Mini reštaurácia Kofein na Pražských Vinohradoch je jednoducho úúúúúžasná. Ukázali mi ju moji bývali kolegovia z hotela Louren, ktorý sa nachádza poblíž (a je úúúplne skvelý, pretože tam robí najmilší team ľudí a ponúkajú maximálne super služby). Otvárajú pred obedom a ponúkajú len obedové meníčka, ktoré sú však veľmí zaujímavo robené a majú vždy veci, ktoré sa často a bežne v obedových meníčkach nerobia (králikov, prepeličky atď...) Po obedoch sa menia na večernú tapas reštauráciu, s domácim aj zahraničným výberom tých najlepších špecialitiek.

Meguška degustuje studené tapas :)
Moja kamoška Meggie oslavovala narodeniny a meniny, a tak som sa rozhodla, že ju tam vezmem, keďže som jej o tej reštaurácii už dávno básnila. Tak sme si urobili rezervačku a vybrali sa na večer plný chutí :)

Ako viete, všade je momentálne asi milión stupňou a preto sme prišli vyprahnuté ako dve ťavy. Našou jasnou voľbou bola pol litrová fialková limonáda, ktorá je nenormálne dobrá (0,5l - 48 CZK), okrem fialkovej robia zázvorovú, citrusovú, rozmarínovú, domáci ľadový čaj a ešte jednu bylinkovú. Po super osviežení sme sa vybrali ochutnávať.

Zo tzv. studených tapas sme si dali:
Španielske Chorizo Iberico s jablkovým chutney
Domácu paštétu s karamelovou cibuľkou
Tortičku z kozieho syru na pomarančovej omáčke
Plátky chobotnice s petržlenom a citrónom

Z tzv. teplých tapas sme si dali:
Tradične tavený alpský syr s cibuľovým šalátom
Dezert
Domáce ravioly s riccotou a ligurčekom
Kuracie krídelka v pikantnej omáčke
Restované kalamáre s cesnakom a mladým špenátom

Všetko to bolo super. Nemali sme námietku k ničomu, všetko malo svoju špecifickú chuť, nikde neboli použité rovnaké prísady, ani rovnaké doplnky ani nič. Bola to super super večera a tešíme sa až tam pôjdeme zase. Ako som spomenula boli sme dve, takže tieto tapas nám stačili k tomu, aby sme sa naozaj chutne a dostatočne najedli. Premerná cena jedného tapasu je približne 80 CZK. Za komplet celý večer sme platili 900 CZK.

Po večeri sme neodolali dezertom, ktoré okolo nás začali roznášať na okolité stoly, a tak sme si dali na ukončenie ľadové jahodové pyré so sladkým tvarohom. To bola chutná bodka na záver :)

Celú ponuku jedál nájdete na tomto odkaze KOFEIN.

Ak budete v Prahe a budete chcieť príjemnú večeru, v milom a sympatickom prostredí, určite navštívte kofein. Doporučujem si urobiť rezerváciu :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára