Presne tak, táto polievočka je moja obľúbená. Nemá vlastne žiaden konkrétny recept, lebo sa jej ingrediencie stále obmieňajú - podľa sezóny. Podstatou je, že je zeleninová a táto jarná varianta je moja naj. Svieža, voňavá, dobrá a dosť zasýti, lebo do nej ide aj krupica :) Veď vyskúšajte...
Treba mať:
1/2 kalerábu
4 mladé mrkvičky
1 väčší mladý zemiak
1 cibuľa
2 hrste hrášku
1 vajíčko
3 lyžice krupice
2 lyžice masla
1 hrsť petržlenovej vňaťky
1,5 L zeleninový vývar (alebo bujón ak nemáte vývar)
Na masle si osmahneme nadrobno nasekanú cibuľu. Na kocky si nakrájame kaleráb, mrkvičky a zemiak. Hodíme do hrnca s maslovou cibuľou a chvíľku orestujeme. Pridáme očistený hrášok (alebo mrazený), zalejem vývarom (alebo 1,5 litra vody a bujón), pridáme vňaťku a varíme do zmäknutia zeleniny. Do šálky rozbijeme vajíčko, pridáme tri lyžíce krupice a vlejeme do polievky. Premiešame. Krupica zahustí polievku a sama vytvorí ako keby malé haluštičky. Necháme prevariť a dochutíme :)
Treba mať:
1/2 kalerábu
4 mladé mrkvičky
1 väčší mladý zemiak
1 cibuľa
2 hrste hrášku
1 vajíčko
3 lyžice krupice
2 lyžice masla
1 hrsť petržlenovej vňaťky
1,5 L zeleninový vývar (alebo bujón ak nemáte vývar)
Na masle si osmahneme nadrobno nasekanú cibuľu. Na kocky si nakrájame kaleráb, mrkvičky a zemiak. Hodíme do hrnca s maslovou cibuľou a chvíľku orestujeme. Pridáme očistený hrášok (alebo mrazený), zalejem vývarom (alebo 1,5 litra vody a bujón), pridáme vňaťku a varíme do zmäknutia zeleniny. Do šálky rozbijeme vajíčko, pridáme tri lyžíce krupice a vlejeme do polievky. Premiešame. Krupica zahustí polievku a sama vytvorí ako keby malé haluštičky. Necháme prevariť a dochutíme :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára