Zemáky, zemky, krumple, bandurky, grule, erteple, kartofle a neviem aké názvy ešte majú... Ja som fanúšik zemiakov všetkého druhu. Aj hranolky, aj varené, aj krokety, aj pyré aj hocičo. Ale najradšej mám dusené :) A hlavne mladé, ktoré sa momentálne predávajú na trhoch. Preto sme si ich pár kúpili a udusili dnes k obedu.
Treba mať:
7 mladých zemiakov
2 lyžice bravčovej masti
2 hrste petržlenovej vňate
2 cibule
soľ
Zemiaky poriadne umyjeme, šupku vykefujeme a nakrájame na kocky. Na masti osmažíme cibuľu, pridáme zemiačky, vňaťku, osolíme a podlejeme vodou - dusíme do zmäknutia zemiakov. Sú také dobré, že ich sa dajú aj samé zjesť :) My sme k nim mali klasiku pečené kuracie stehná a hlávkový šalát, a bolo to eňo ňuňo :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára