streda 10. apríla 2013

Naša Hrášková

Hrášková polievka je moja obľúbená ešte od detstva. A keď je robená zo sladkého mladého hrášku je najlepšia. Bohužiaľ, čerstvý hrášok ešte nemáme, a tak nám musel tentokrát stačiť mrazený. Kupujem Bonduelle, nikdy nebol zlý, a je sladučký.


Treba mať:
3 balíky hrášku
olej
2 lyžice hladkej múky
2-3litre vývaru
muškátový oriešok
korenie
soľ
cibuľu

Do väčšieho hrca si dáme olej, nasekáme na drobno cibuľku, osmažime do sklovita. Okoreníme, osolíme, pridáme múku a urobíme jemnú, hladkú zásmažku. Zalejeme vývarom, prisypeme 2 balíky hrášku a privedieme do varu. Dochutíme, prevaríme, odstavíme z hrnca. Zoberieme ručný mixér, a rozmixujeme. Ak nemáte ručný, tak prelejte do veľkého. Po rozmixovaní treba polievku ešte precediť cez jemné sitko, aby sme odstránili šupky z hrášku. Po precedení bude super jemná. Extra si vyvaríme ešte celý hrášok, ktorý do rozmixovanej zmesy nakoniec pridáme. Vôbec vám netreba smotanu, ani mlieko, ani nič, ona je dobrá sama o sebe, lebo je všetkým tým cedením a mixovaním vynikajúca :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára