sobota 9. marca 2013

Všade Dobre, Na Orave Naj :)

Práve som sa vrátila z lyžovačky na Orave. Každý rok chodíme do Zuberca, a odtiaľ robíme výjazdy na okolité svahy. Celoročne si nájdem dôvod prečo nadávam na našu krajinu, na našu vládu, na náš systém a je veľa vecí, ktoré na Slovensku neznášam. A ako náhle prídem na Oravu, tak sa cítim strašne previnilo, že to naše Slovensko stále len kritizujem a pritom je také krásne :) Krásne lesy, krásne hory, kopec snehu, drevenice, zruby, nehovoriac o milých, pracovitých a skromných ľuďoch  ktorí na Orave žijú. Milujem tento región a vždy budem šťastná, keď sa tam bude môcť vrátiť. Prikladám fotku zo Spálenej, kam sa hrabú Alpy prosím Vás?!

Spálená 2013

Po ceste do Zuberca sa vždy zastavujeme do jednej milej reštiky-koliby v penzióne Zbojník. Robia tam super zemiakové pirohy, posypané čestvou bryndzou a nie žiadnou rozmiešanou bryndzovou omáčkou. Posypané slaninkou, čerstvou cibuľkou a osmaženou cibuľkou. Výýýborné! A cesnačku majú tiež celkom fajn. 

Okrem Zbojníka, chodíme aj do Jánošíkovej Koliby, kde robia perfektný vysmážaný syr a super halušky. 

V Zuberci chodíme do reštaurácie v centre dediny, nad Dračím Barom, vedľa penziónu Stomatológ, kde robia najlepšie zemiakové halušky (na fotke vľavo) a super makové šúľance, kde je maku až-až a sú dokonalo poliate maslom...vôbec nie sú suché, ako to väčšinou v reštauráciach býva. (na fotke dolu a rovnako výborné čučoriedkové parené buchty) .








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára