sobota 19. januára 2013

Prekvapko v Terase Nad Ponorkou

Dnes sme boli na výlete v Trenčianskych Tepliciach. Boli sme sa trošku pokúpelovať a po dobrom bazéne nám vyhladlo, ale našťastie sme si vopred objednali reštauráciu a pečené rebierka :) Reštika Terasa Nad Ponorkou vyzerá na prvý pohľad milo, taká klasika alá "slovenské pozadie" s tanierikmi, krojmi, starým riadom, starými kávovými mlynčekmi a príbormi. Tešili sme sa tam, lebo sme boli vážne hladní, ale nečakala som rozhodne žiadne zázraky. No, ale opak bol pravdou :) Také rebierka, aké sme dneska mali tu, sme nemali ešte NIKDE. 


Chrumkavé, mäkkučké, dochutené s čerstvým chlebíkom, chrenom, horčicou atď...Doniesli nám dve kilá a smiali sme sa, že to nezjeme, no ale doslova sa po nich len tak zaprášilo. 


Okrem rebierok sa nám zapáčilo jedlo, ktoré sa volalo Marcusov Tupilán - smažená cibuľa v tvare rozkvitnutého kvetu, ktorú robia tak, ako som ju ešte nikde nevidela. A tiež bola fantastická. 

V jedálnom lístku mali aj domáce perky s orechami alebo makom, plnené slivkovým lekvárom, ktoré zneli fantasticky, ale bohužiaľ, už nebolo v bruchu miesta... :) Ale nevadí, pretože sa tam ešte určite vyberieme. Tento dnešný obed bol proste úplný šok, a takto dobre sme sa v reštaurácii už veľmi dávno nenajedli, bolo to veľmi milé prekvapenie :) No a za dve kilá rebierok, veľký košík čerstvého chleba, pochutiny (horčica,chren, baranie rohy, feferónky, uhorky), smaženú cibulu, dvoje pečené zemiaky + nápoje, vínko, sme za 5 dospelých osôb, čo sa napraskali doplna, zaplatili 37 Eur :) No uzajte, ozaj bomba :)

Marcusov tupilán - rozkvitnutá cibuľa

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára